Vanliga frågor

Vanliga frågor om att slipa golv

Det finns några frågor som nästan alltid dyker upp i samband med golvslipning. För att underlätta för dig som kund tänkte vi sammanställa dessa och försöka ge så bra svar på dem som möjligt.

Nej, plastgolv går inte att slipa. Men i stort sett alla typer av trägolv. Det som avgör kring huruvida det är möjligt att slipa ditt golv är hur många gånger det blivit slipat innan samt i vilket skick det är. Exempelvis parkettgolv är tunnare än ett massivt trägolv och där går det – helt enkelt – inte att genomföra lika många slipningar.

Vi brukar säga att en tidsintervall om tio-tolv år är bra att förhålla sig till. Det handlar således inte om ett årligt återkommande projekt. Väljer du att låta oss slipa ditt golv så kan du se till att njuta av det under en lång, lång tid framöver – dessutom med fem års garanti på jobbet.

Då privatpersoner slipar golv på egen hand så sker det ofta misstag – ibland större och ibland mindre. Det vanliga är att man saknar vana av maskinerna som ska användas och att man därigenom skadar golvet. Man kanske tycker det är tungt – en slipmaskin väger uppemot 60-70 kilo – och stannar upp. Detta ger en djupare slipning på vissa ställen och man får ett ojämnt golv som en följd. Bäst vore förstås om man kunde träna innan, men det är naturligtvis svårt.

Väljer du att låta oss slipa ditt golv så varierar priset mellan 200-350 kronor/meter2. Detta beroende på vilken ytbehandling du vill ha. Ska du exempelvis addera färg genom pigmentering och vattenpoppning så blir det dyrare än om du enbart väljer att slipa golvet och – genom tre lackningar – lacka golvet.

Ett av de vanligaste misstagen som sker är att man stannar slipmaskinen med valsen nedfälld. Det här ger direkt vågor i golvet och i värsta fall så måste man korrigera detta genom att slipa ner golvet till samma nivå. Kostsamt och tidskrävande. Lyft valsen då du stannar slipmaskinen!

Fördelar med att slipa golv

Det finns många klara fördelar med att välja att slipa sitt golv snarare än att ersätta det gamla med ett nytt. Priset är den självklara och mest talande fördelen. Det är avsevärt mycket billigare att slipa golvet än vad det är att lägga ett nytt – i synnerhet nu då du kan använda dig av rot-avdraget för en golvslipning och dra av 30% av den totala arbetskostnaden (med ett tak på 50.000 kr/person och år).

Det ekonomiska är dock inte den enda fördelen. I många fall blir ett slipat golv vackrare än ett nytt. Detta då golvet redan ”satt sig” och fått den patina som gör det vackert. En golvslipning handlar om att förädla och ta fram det vackra som döljs under repor, tyngden från möbler, skrapmärken, smuts och andra skador.

Vi är företaget som är experter på att ta fram det unika med ditt golv. Vi jobbar alltid effektivt och till rimliga priser. En golvslipning utförd av oss sker på utsatt tid och där din vardag påverkas minimalt. Att hålla den överenskomna tiden är en hederssak för oss. Vi åtar oss jobb över hela Stockholm och har funnits i över 17 år. Under den här tiden har vi jobbat med alla typer av golv och skaffat oss den nödvändiga kunskapen som krävs för att lyckas – oavsett vilket träslag det handlar om.

Ett massivt trägolv kräver en viss typ av teknik och annan typ av behandling än vad ett tunnare parkettgolv gör. Vi vet – tack vare vår erfarenhet – hur vi ska arbeta vid varje typ av uppdrag och kan ta snabba beslut som ger bättre resultat. Vi har verktygen, kunskapen och vi använder oss av rätt produkter för att väcka liv i ditt gamla golv igen.

Garanti om fem år ges alltid vid en golvslipning utförd av oss.

Kontakta oss!

08-649 02 45