Parkettslipning

Vi är experter på parkettslipning

Ditt golv är den del av bostaden där mest slitage äger rum. Av naturliga skäl – du går omkring på det, du ställer tunga möbler på det och du flyttar exempelvis på stolar, bord och annat som kan ge repor på golvets yta. Att ditt golv nöts ut är därför ingenting konstigt. Alla dessa repor och tryck från möbler gör att damm och smuts lättare tränger in i golvet och gör det fulare och mindre tilltalande.

Det som krävs är att då och då genomföra vissa förskönande åtgärder i syfte att ge golvet ett lyft. Golvet spelar nämligen en väldigt stor roll rent estetiskt. Ett slitet, nött och lite dassigt golv har en förmåga att sänka intrycket av bostaden och få denna att kännas ofräsch. Ett nybehandlat golv fungerar på det motsatta sättet och ger värme, lyster och en känsla av renhet som genomsyrar hela hemmet.

Det många direkt tänker sig då golvet börjar se slitet ut är att det är dags att byta ut det. En åtgärd som visst kan fungera – men som i många fall är onödig. Det finns betydligt billigare alternativ och ett av de bästa är att genomföra en slipning av det befintliga golvet. Det är här vi kommer in i bilden. Vi har lång erfarenhet av att slipa- och behandla golv och kan hjälpa dig oavsett om det handlar om parkett eller något annat typ av trägolv. Rent krasst så kan vi slipa alla golv som går att slipa. Hur vet du då att just ditt parkettgolv går att slipa? Du kontaktar oss.

I och med vår gedigna erfarenhet och stora vana av parkettslipning så kan vi också avgöra vilket åtgärd som fungerar bäst för just ditt golv. I många fall så är en parkettslipning den absolut bästa metoden – men i vissa fall så är golvet i fråga bortom räddning och där bistår vi gärna med att lägga en ny parkett. Skillnaden mellan ett massivt trägolv och ett parkettgolv är att det senare inte går att slipa lika många gånger då det är tunnare. Ett massivt trägolv har därför bättre odds för en slipning, men har du aldrig slipat ditt parkettgolv så är det troligt att det går utmärkt att göra. Kontakta oss så ser vi vilken lösning som är det bästa alternativet.

Utrustning, produkter och priser

En parkettslipning utförd av oss sker alltid med den mest moderna utrustningen som finns på marknaden. Det innebär en mindre risk att skada ditt parkettgolv och det ger en bättre miljö att arbeta i. Slipdamm har tidigare varit ett stort problem vid golvslipning då detta har en förmåga att hamna lite varstans i bostaden – med den moderna utrustningen minimeras dammet och sugs direkt in i våra maskiner.

Vi jobbar alltid med kvalitetsprodukter och detta både sett till förbehandling – exempelvis med hjälp av lut – och eftervård där vi använder oss av hårdvax, olja,  golvlack, pigmentering och vattenpoppning. De två senare – vattenpoppning och pigmentering – innebär att vi efter slipning adderar färg till golvet; en färg som du naturligtvis bestämmer. Det har under senare år blivit väldigt populärt att måla golven i någon färg snarare än att behålla den ursprungliga träfärgen. Även här kan vi naturligtvis hjälpa dig – både som smakråd och genom vår expertis då utförandet ska ske.

Vi har erfarenheten och kunskapen som krävs och du kan med fördel rådfråga oss om vilken typ av behandling som är bäst för ditt parkettgolv. Kommunikation är A och O i vår verksamhet och vårt mål är att du ska vara delaktig genom hela projektet. Dina önskemål är alltid relevanta.

Gällande priset för en parkettslipning så baseras detta dels på vilken typ av behandling du väljer, dels på hur stor yta som ska slipas och dels på hur lång tid arbetet tar. Hos oss varierar priset mellan 200 kr/kvm till 350 kr/kvm för en parkettslipning och där den senare innehåller allt från slipning, behandling med hårdvaxolja till pigmentering och vattenpoppling. Vi ska vi även säga att Rot-avdraget är möjligt att använda vid en parkettslipning. Detta innebär att du – med ett tak om 50.000 kronor/år/person – kan dra av 30 % av den totala arbetskostnaden. Vi ser dock gärna att du kollat med Skatteverket kring huruvida du är Rot-berättigad innan vi sluter vårt avtal.

För oss handlar det om att jobba effektivt och vi sätter heder i att hålla den överenskomna tiden. Vi vet att en parkettslipning påverkar din vardag och därför så ska vi också vara färdiga så snabbt som möjligt, utan att slarva och fuska. Vi kan tack vare gedigen erfarenhet, kunniga och certifierade medarbetare, modern utrustning och rena kvalitetsprodukter erbjuda dig en parkettslipning som höjer hela din bostad – till ett väldigt rimligt pris.

Vi arbetar i Enskede, Årsta, Nacka, Tyresö, Bromma men även andra delar av Stockholm.
Välkommen att kontakta oss redan idag.

Kontakta oss!

08-649 02 45