Golvslipning

Golvjouren visar er väg till en lyckad golvslipning

Golvslipning – dags att slipa ditt trägolv?

Har du kommit till den insikten att det är dags att slipa ditt trägolv så har du kommit en bra bit på vägen mot ett vackrare, varmare och ett charmigare hem. Golvet påverkar intrycket av bostaden mer än vad många är medvetna om och av naturliga skäl så är golvet också en yta som behöver lite mer omsorg än vad andra ytor gör. En tung möbel, en stol utan tassar, ett par steg med ett par högklackade skor – allt detta ger skador och dessa skador drar år sig smuts och damm; något som i sin tur gör att ett trägolv snabbt kan se sunkigt och ofräscht ut. Lyckligtvis så finns det en räddning i form av en golvslipning och vi tänkte peka på fördelen med att anlita oss för jobbet. Det går att slipa ett trägolv på egen hand, men vi skulle avråda från detta och vi använder följande punkter som argument:

  • Du slipar fel. Vanligt är att privatpersoner stannar upp med maskinen då de slipar. Detta gör att slippapperet går djupare än förväntat och att golvet i sin tur blir ojämnt; något som måste korrigeras.
  • Du använder för fint slippapper. Privatpersoner som aldrig tidigare slipat ett golv blir lätt nyfikna och vill snabbt nå det färdiga resultatet. Detta gör att man använder det grova slippapperet för kort tid och att man för fort använder det finare. Arbetet med att slipa golv tar betydligt längre tid genom detta och kostnaderna blir högre än förväntat.
  • Du använder fel utrustning. Ett annat vanligt fel som begås av privatpersoner vid golvslipning av ett trägolv är att man hyr den billigaste maskinen som finns tillgänglig. Billigast är definitivt inte bäst i denna fråga. Ett annat fel är att man inte hyr en maskin anpassad efter golvets karaktär, slitage och träslag – något som i slutändan leder till ett undermåligt jobb.
  • Du slarvar med efterarbetet. Då golvet väl är slipat så måste det behandlas genom exempelvis lackning och med hjälp av hårdvaxolja för att få den glans man eftersöker. Det här är även avgörande för livslängden på golvet. Många gör fel i detta; dels så väljer man fel produkter och dels så behandlar man golvet på ett felaktigt sätt.
Lydmar hotell

Utöver dessa vanliga misstag så kan vi även peka på att många golvslipningar utförda av privatpersoner sker utan skyddsutrustning och utan en tanke på säkerhet. Kort och gott: det krävs expertis för att slipa ett trägolv – en expertis som vi besitter, och vi vänder oss framförallt till dig som bor i Stockholm med omnejd.

Vi har lång erfarenhet av att slipa trägolv och det spelar ingen roll vilket typ av träslag det handlar om. Varje golv har sin unika charm och vi hjälper dig att ta fram just det som är unikt med ditt trägolv. Att slipa ett trägolv kräver kunskap, erfarenhet, rätt utrustning och rätt produkter. Anlitar du oss så får du allt detta i ett paket.

Produkter och utrustning

Vi jobbar med modern utrustning som minimerar risken för skada på ditt trägolv. Utöver detta så har de maskiner vi använder oss av en bättre sugförmåga – något som gör att dammet stannar och att vår arbetsmiljö blir avsevärt mycket bättre. Att du inte riskerar att hitta slipdamm överallt i ditt hem är naturligtvis ytterligare en stor fördel som kommer av att vi använder marknadens modernaste – och bästa – utrustning.

En golvslipning blir sällan bättre än de produkter man använder sig av för lackning, ytbehandlingar och eftervård. Vi samarbetar endast med de ledande leverantörerna på marknaden. Som exempel kan vi nämna hårdvaxolja från Floorservice, grundlack från Loba och ytbehandling i form av träolja från Timberex som återkommande produkter vi använder oss av.  Vi gör detta av den enkla anledningen att resultatet blir bäst genom detta. Och: vi försöker i så stor mån som möjligt att vara ett miljömedvetet företag. Valet av produkter sker även med en tanke på vår miljö. För oss är det viktigt att slipa trägolv på ett så miljövänligt sätt som det bara är möjligt.

Vi slipar ditt trägolv

Anlitar du oss för att slipa ditt trägolv så kan du räkna med ett snabbt, effektivt jobb utan vare sig fusk eller slarv. Tack vare vår gedigna erfarenhet, kunskap och våra moderna maskiner kan vi ge dig exakt det resultat du förväntat dig. Vi jobbar alltid med kunden i fokus och vi håller alltid den tidsplan vi satt upp. För oss är det en hederssak – du ska få ett vackert, varmt och charmigt trägolv, men du ska inte behöva leva i ett byggkaos och se att din vardag påverkas allt för mycket. Vi håller tiden.

Priset för att slipa ditt trägolv beror helt på hur stor yta som ska slipas samt vilken typ av behandling du vill ha. Naturligtvis så kan du använda ditt rot-avdrag för en golvslipning och därmed få ett billigare pris.

Oavsett vilket så kommer du att tjäna på att låta oss göra jobbet snarare än att göra det på egen hand – det garanterar vi.

Vi arbetar i Enskede, Årsta, Nacka, Täby, Bromma, Huddinge, Älvsjö men även andra delar av Stockholm.

Kontakta oss!

08-649 02 45