Golvslipning Täby

Golvslipning Täby

Har ditt trägolv fått för stora, fula och djupa repor och jack? Om du önskar en renovering av ditt golv i Täby, så erbjuder vi golvslipning i Täby. Vi på Golvjouren har stor erfarenhet och kompetens inom golvslipning och arbetar i hela norra Stockholm och i Täby. 

Men kanske du undrar; varför är det bättre att slipa golv än att lägga ett helt nytt golv? Här finns det många fördelar med en golvslipning i Täby. Framför allt är det mycket mer miljövänligt att slipa golvet, än att köpa ett helt nytt golv. Du minskar trycket på jordens resurser genom att renovera och slipa om golv, än att en golvfabrik ska göra om allt material som ska till ett nytt golv.

Och inte bara det; det som är miljövänligt är även billigare för dig som kund. Det är ju så att det är bra mycket billigare att slipa golvet än att köpa ett nytt.  Ett helt nytt golv i Täby kan kosta mellan 60 000 kronor – 120 000, beroende på hur stor yta som du ska lägga det nya golvet på. Att slipa golv kostar mindre än hälften av den summan.

Så arbetar vi med golvslipning i Täby

Tar du kontakt med oss, kan vi berätta mer om hur vi arbetar. Vi kan också komma ut och titta på det golv som du önskar slipa i Täby. Då kan vi också ge en realistisk offert på kostnad för att slipa golv. Om det är så att du är rädd för att inte ditt golv går att slipa om, kan vi berätta att vi på Golvjouren kan slipa nästan vilket golv som helst. Vi på Golvjouren erbjuder parkettslipning i Täby, slipning av laminatgolv, linoleumgolv och mer moderna plastgolv går också utmärkta att slipa. Huvudsaken är att det finns mer än 2,5 mm djup på golvet som går att slipa, så att golvet blir snyggt.

När ni önskar det så kommer vi ut och slipar om era golv. Våra golvslipningsmaskiner har inbyggd och effektiv sugförmåga som ger mycket mindre damm än de gamla golvsliparna. Med våra moderna golvslipare, slipper du sanera efteråt.

Vilket material önskar ni till det slipade golvet?

Efter att golvet är slipar, behandlar vi det med det slags material som du önskar till ditt golv i Täby. När vi har slipat om golvet behöver det få en behandling för att hålla. En omslipad yta är mycket känsligt, efter att ha slipat bort det yttersta lagret av golvet. För att golvet sedan ska hålla i många år, behöver det få en skyddande yta. Här kan du välja mellan olika material som påverkar utseende och skydd för ditt nyslipade golv.

  • Hårdvax från Floorservice
  • Lack från Loba
  • Träolja från Timberex

De olika materialen ger lite olika utseende och skydd av golvet. Ett golv med hårdvax ger ett fint och ett visst djup i trägolvet. Vi rekommenderar ett vardagsrum en behandling med hårdvax.

Det innebär att du inte sliter på det på samma sätt som till exempel ett köksgolv. I köket rekommenderar vi ett lackerat trägolv. Det är inte lika känsligt mot spill, och den vattenhantering som sker i köket.

Ett oljat trägolv passar vart som helst. Träoljan lägger sig i träfibrerna och skyddar golvet mot vatten och slitage. Har du ett golv med tiljor, passar olja allra bäst. Ett parkettgolv kan du använda samtliga material till ytbehandlingar. 

Kontakta oss!

08-649 02 45