Golvslipning Enskede

Golvslipning Enskede

Bor du i Enskede? Har du ett fint gammalt golv som är slitet och fullt med repor? I så fall kan en golvslipning i Enskede vara på sin plats. Våra hantverkare på Golvjouren har stor erfarenhet och kompetens inom golvslipning i  Enskede och resten av Storstockholm.

Men varför ska man slipa golv? Är det inte bättre att riva ut det gamla golvet och lägga in nytt?  Vid en golvslipning använder du mindre av jordens resurser – jämför du åtgången av energi och material, mellan skapandet av ett helt nytt golv och en renovering av golv, finner du att det går åt både mindre energi och material vid en golvslipning. Och inte bara det. Det som är miljövänligt är också billigare för dig som kund. Det är ju så att det är bra mycket billigare att slipa det gamla golvet än att köpa ett nytt golv.

Ett nytt golv i Enskede kan kosta mellan 60 000 kronor – 120 000, beroende på hur stor yta som du ska lägga det nya golvet på. Att slipa om kostar mindre än hälften av den summan.

Klarar alla golv golvslipning i Enskede?

Vi har moderna golvslipningsmaskiner med inbyggd och effektiv sugförmåga. Det gör att vår golvslipning ger mycket mindre damm. Med våra moderna golvslipare, slipper du sanera efteråt. Om du önskar det kan vi komma ut och titta på det golv som du önskar slipa i  Enskede. Då kan vi också ge en realistisk offert på kostnad för att slipa om golv. Om det är så att du är rädd för att inte ditt golv går att slipa om, kan vi berätta att du kan slipa nästan vilket golv som helst. 

  • parkettslipning 
  • slipning av laminatgolv, 
  • slipning av linoleumgolv 
  • mer moderna plastgolv går också utmärkta att slipa. 

Huvudsaken är att det finns mer än 2,5 mm djup på golvet som går att slipa, så att golvet blir snyggt.

Ytbehandling efter golvslipningen

Efter en golvslipning behöver golvytan få en golvbehandling för att hålla i flera år till. Vid en golvslipning med efterföljande behandling har du ett nästan nytt golv och som kan hålla i 20-30 år till.

En slipad golvyta är mycket känsligt. Vid en golvslipning tas den yttersta golvytan bort. För att golvet sedan ska hålla, behöver det få en ny och hållbar yta som skydd av golvet. Hos oss kan du välja mellan olika material som ger golvet ett nytt utseende och skydd.

  • Lack från Loba

I köket rekommenderar vi ett lackerat trägolv. Det är inte lika känsligt mot spill, och den vattenhantering som sker i köket. 

  • Träolja från Timberex

Ett träoljat golv passar var som helst. Träoljan lägger sig i träfibrerna och skyddar golvet mot vatten och slitage. Har du ett golv med tiljor, passar träolja allra bäst. Till parkettgolv kan du använda samtliga behandlingsmaterial. 

  • Hårdvax från Floorservice 

Hårdvaxet, lacken och träoljan ger det nyslipade golvet olika utseende och skydd av golvet. Ett trägolv, parkettgolv, golv med tiljor eller linoleumgolv med hårdvax ger ett fint och ett visst djup i golvet.  Vi rekommenderar ett vardagsrum en behandling med hårdvax. Det innebär att du inte sliter på det på samma sätt som till exempel ett köksgolv. 

Ta kontakt så berättar vi mer!

Kontakta oss!

08-649 02 45