Golvslipning Bromma

Golvslipning i Bromma

Funderar du på att slipa ditt golv? Det är inte lätt att själv slipa golv. En maskin för golvslipning, är inte lätt att hantera. Låter du golvslipen stå stilla alltför länge är risken stor att det enda som du åstadkommer är en nätt liten grop i golvet. Och det enda som kan rädda det är att skaffa sig ett helt nytt golv.

Så om du önskar en renovering av ditt golv, så erbjuder vi på Golvjouren en golvslipning i Bromma. Vi som är hantverkare på Golvjouren har stor erfarenhet och kompetens inom golvslipning och arbetar i hela Storstockholm och i Bromma. 

Men kanske du undrar; varför är det bättre att slipa golv än att lägga ett helt nytt golv? Det finns många fördelar med en golvslipning. Framför allt är det mycket mer miljövänligt att slipa golv, än att köpa ett helt nytt golv. Du minskar trycket på jordens resurser genom att renovera och slipa om golv, än att en golvfabrik ska göra om allt material som ska till ett nytt golv.

Och inte bara det; det som är miljövänligt är även billigare för dig som kund. Det är ju så att det är bra mycket billigare att slipa om golvet än att köpa ett nytt.  Ett helt nytt golv i Bromma kan kosta mellan 60 000 kronor – 120 000, beroende på hur stor yta som du ska lägga det nya golvet på. Att slipa om kostar mindre än hälften av den summan.

Så arbetar vi med golvslipning i Bromma

Tar du kontakt med oss, kan vi berätta mer om hur vi arbetar. 

Vi kan också komma ut och titta på det golv som du önskar slipa i Bromma. Då kan vi också ge en realistisk offert på kostnad för att slipa om golv. Om det är så att du är rädd för att inte ditt golv går att slipa om, kan vi berätta att du kan slipa nästan vilket golv som helst. Golvjouren erbjuder parkettslipning i Bromma, slipning av laminatgolv, linoleumgolv och mer moderna plastgolv går också utmärkta att slipa. Huvudsaken är att det finns mer än 2,5 mm djup på golvet som går att slipa, så att golvet blir snyggt.

När ni önskar det så kommer vi ut och slipar om era golv. Våra golvslipningsmaskiner har inbyggd och effektiv sugförmåga som ger mycket mindre damm än de gamla golvsliparna. Med våra moderna golvslipare, slipper du sanera efteråt.

Behandling av det nyslipade golvet

Efter att golvet är slipat, behandlar vi det med material som passar ditt golv i Bromma.

När vi har slipat golvet behöver det få en behandling för att hålla. En omslipad yta är mycket känsligt. Vi har ju slipat bort det yttersta lagret av golvet. För att golvet sedan ska hålla, behöver det få en ny och hållbar yta som skyddar det. Välj mellan olika material som ger golvet ett nytt utseende och skydd för golvet.

Här finns olika behandlingar för ditt nyslipade golv:

  • Hårdvax från Floorservice
  • Lack från Loba
  • Träolja från Timberex

Hårdvaxet, lacken och träoljan ger det nyslipade golvet olika utseende och skydd av golvet. Ett trägolv, parkettgolv, golv med tiljor eller linoleumgolv med hårdvax ger ett fint och ett visst djup i golvet. 

Vi rekommenderar ett vardagsrum en behandling med hårdvax. Det innebär att du inte sliter på det på samma sätt som till exempel ett köksgolv. I köket rekommenderar vi ett lackerat trägolv. Det är inte lika känsligt mot spill, och den vattenhantering som sker i köket. Ett träoljat golv passar vart som helst. Träoljan lägger sig i träfibrerna och skyddar golvet mot vatten och slitage. Har du ett golv med tiljor, passar träolja allra bäst. Ett parkettgolv kan du använda samtliga behandlingsmaterial. Allt passar en parkett.

Kontakta oss!

08-649 02 45