Golvslipning Årsta

Golvslipning Årsta

Behöver ditt golv en helrenovering? Om det är så att du har ett fint trägolv, som har blivit gammalt, slitet och har repor, kan en golvrenovering vara på sin plats. Om du är mellan valet och kvalet och funderar på skillnaden på att riva ut hela golvet, eller låta renovera det, kan vi här berätta att det är många fördelar med att slipa golvet och låta det gamla golvet finnas kvar.  

Många fördelar med golvslipning i  Årsta

Golvjouren har stor erfarenhet och kompetens inom golvslipning och arbetar i  Årsta. Framför allt är det mycket mer miljövänligt att slipa om golv, än att köpa ett helt nytt golv.  Med en golvslipning använder du mindre av jordens resurser. Anlitar du oss för att renovera och slipa sitt golv går det åt mindre av energi, än när en golvfabrik ska producera materialet till ett nytt golv. 

Inte bara det; det som är miljövänligt är också billigare för dig som kund. Det är ju så att det är bra mycket billigare att slipa om golvet än att köpa ett nytt. 

Vilket pris på golvslipning i Årsta?

Ett helt nytt golv i Årsta kan kosta mellan 60 000 kronor – 120 000, beroende på hur stor yta som du ska lägga det nya golvet på. Att slipa om kostar mindre än hälften av den summan.

Om du önskar det kan vi komma ut och titta på det golv som du önskar slipa i  Årsta. Då kan vi också ge en realistisk offert på kostnad för att slipa om golv. Om det är så att du är rädd för att inte ditt golv går att slipa om, kan vi berätta att du kan slipa nästan vilket golv som helst.

Golvjouren erbjuder parkettslipning i  Årsta, slipning av laminatgolv, linoleumgolv och mer moderna plastgolv går också utmärkta att slipa. Huvudsaken är att det finns mer än 2,5 mm djup på golvet som går att slipa, så att golvet blir snyggt.

Vi har moderna golvslipningsmaskiner med inbyggd och effektiv sugförmåga. Det gör att vår golvslipning ger mycket mindre damm. Med våra moderna golvslipare, slipper du sanera efteråt. 

Efter golvslipningen i Årsta gör vi en behandling

När vi har slipat golvet behöver det få en ytbehandling för att hålla i flera år. Efter vår golvslipning och behandling har du nästan ett nytt golv som kan hålla i 20-30 år till. En slipad golvyta är mycket känsligt. Vid en golvslipning tas den yttersta golvytan bort. För att golvet sedan ska hålla, behöver det få en ny och hållbar yta som skydd av golvet. Här kan du välja mellan olika material som ger golvet ett nytt utseende och skydd för golvet.

  • Hårdvax från Floorservice 

Hårdvaxet, lacken och träoljan ger det nyslipade golvet olika utseende och skydd av golvet. Ett trägolv, parkettgolv, golv med tiljor eller linoleumgolv med hårdvax ger ett fint och ett visst djup i golvet. 

Vi rekommenderar ett vardagsrum en behandling med hårdvax. Det innebär att du inte sliter på det på samma sätt som till exempel ett köksgolv. 

  • Lack från Loba

I köket rekommenderar vi ett lack på golvet. Med lacken är golvet inte lika känsligt mot spill, och mot den vattenhantering som sker i köket. 

  • Träolja från Timberex

Ett trägolv behandlat med träolja passar i princip vart som helst. Träoljan lägger sig i träfibrerna och skyddar golvet mot vatten och slitage. Har du ett golv med tiljor, passar träolja allra bäst. Till parkettgolv kan du använda samtliga behandlingsmaterial. 

Kontakta oss!

08-649 02 45