Golvslipning Älvsjö

Golvslipning Älvsjö

Golvjouren har stor erfarenhet och kompetens inom golvslipning i  Älvsjö och resten av Storstockholm. Vid en golvslipning använder du mindre av jordens resurser. Om du jämför åtgången av energi och material, mellan skapandet av ett helt nytt golv och en renovering av golv, finner du att det går åt både mindre energi och material vid en golvslipning.

Om du står i valet och kvalet och funderar på att riva ut ditt gamla golv eller låta renovera det, kan vi berätta att det finns många fördelar med att slipa ett gammalt golv och låta det finnas kvar.  Har du ett fint trägolv,  som har blivit slitet och har repor, kan en golvrenovering  i Älvsjö absolut vara på sin plats. 

Inte bara det; det som är miljövänligt är också billigare. Det är ju så att det är bra mycket billigare att slipa om golvet än att köpa ett nytt. Ett helt nytt golv i Älvsjö kan kosta runt 120 000, beroende på hur stor yta som du ska lägga det nya golvet på. Att slipa golvet kostar mindre än hälften av den summan.

Så utför vi golvslipning i Älvsjö

Vi har moderna golvslipningsmaskiner med inbyggd och effektiv sugförmåga. Det gör att vår golvslipning ger mycket mindre damm. Med våra moderna golvslipare, slipper du sanera efteråt. Om du önskar det kan vi komma ut och titta på det golv som du önskar slipa i  Älvsjö. Då kan vi också ge en realistisk offert på kostnad för att slipa om golv. Om det är så att du är rädd för att inte ditt golv går att slipa om, kan vi berätta att du kan slipa nästan vilket golv som helst. 

  • parkettslipning 
  • slipning av laminatgolv, 
  • slipning av linoleumgolv 
  • mer moderna plastgolv går också utmärkta att slipa. 

Huvudsaken är att det finns mer än 2,5 mm djup på golvet som går att slipa, så att golvet blir snyggt.

Ytbehandling efter golvslipning i Älvsjö

När vi har slipat golvet behöver det få en ytbehandling för att hålla i flera år. Efter vår golvslipning och behandling har du nästan ett nytt golv som kan hålla i 20-30 år till.

En slipad golvyta är mycket känsligt. Vid en golvslipning tas den yttersta golvytan bort. För att golvet sedan ska hålla, behöver det få en ny och hållbar yta som skydd av golvet. Hos oss kan du välja mellan olika material som ger golvet ett nytt utseende och skydd.

  • Träolja från Timberex

Ett träoljat golv passar var som helst. Träoljan lägger sig i träfibrerna och skyddar golvet mot vatten och slitage. Har du ett golv med tiljor, passar träolja allra bäst. Till parkettgolv kan du använda samtliga behandlingsmaterial. 

  • Lack från Loba

I köket rekommenderar vi ett lackerat trägolv. Det är inte lika känsligt mot spill, och den vattenhantering som sker i köket. 

  • Hårdvax från Floorservice 

Hårdvaxet, lacken och träoljan ger det nyslipade golvet olika utseende och skydd av golvet. Ett trägolv, parkettgolv, golv med tiljor eller linoleumgolv med hårdvax ger ett fint och ett visst djup i golvet. 

Vi rekommenderar ett vardagsrum en behandling med hårdvax. Det innebär att du inte sliter på det på samma sätt som till exempel ett köksgolv. 

Kontakta oss!

08-649 02 45